SHËNDETËSI

HIPERTENSIONI – Shtypja e lartë e gjakut

HIPERTENSIONI – Shtypja e lartë e gjakut Shkruan: ADISA SAHITI Metoda me e perdorur per matjen e TA eshte me anë te nje insturmenti te quajtur SFIGNOMAMOMETER dhe vlerat janë te shprehura ne mmHg. Tensioni arterial peson lekundje te mëdha gjatë dites. Ne oret e para te mengjesit arrin vlera te ulta. Lekundja e tensionit arterial varet nga aktiviteti fizik, ...

Read More »

Ilaç natyral për fyt të skuqur

Ilaç natyral për fyt të skuqur Tani që temperatura ka rënë dukshëm dhe njëherësh ka shumë gjasa që fyti juja të skuqet duke ju krijuar dhimbje të bezdishme. Në vend se të bësh turr të marrësh medikamente që në anën tjetër zvogëlojnë imunitetin natyral të organizmit, mëso të përgatitësh këtë ilaç që është shumë i lehtë për t’u përgatitur por ...

Read More »

Shega dhe dobitë e saja shëndetësore

Shega dhe dobitë e saja shëndetësore Studime të viteve të fundit tregojnë se ndër të tjera, shegët kanë një efekt shumë pozitiv në ndalimin e zhvillimit të qelizave kanceroze të prostatës dhe zorrëve. Gjithashtu, shega ka efekt stabilizues të sheqerit duke pasur indeks glicemik të ulët dhe për këtë shihet si një frut i çmuar në trajtimin e diabetit të ...

Read More »

Çorapet me uthull, janë ndihmesë e madhe në shërimin e gripit

Çorapet me uthull, janë ndihmesë e madhe në shërimin e gripit Në librin që mbanë titullin “Vinegar Socks” nga Karin Berndi, tregohen një varg mënyrash për shërim, pa përdorur medikamente. Siç tregon edhe titulli, që nënkupton çorapet me uthull, një ndër metodat për shërimin e ftohjes dhe gripit, është veshja e çorapeve, të zhytura në uthull. Mjafton të keni një ...

Read More »

Mësyshi dhe shërimi i tij nga këndi islam

Pejgamberi alejhi selam ka thënë: Mësyshi është realitet, nëse diçka i paraprinë “Kaderit” caktimit, i paraprinë mësyshi. Luteni Allahun që t’u mbrojë nga mësyshi, sepse mësyshi është realitet. E çfarë është mësyshi? “Mësyshi është shikimi me urrejtje ose simpati i shoqëruar me shprehje vlerësimi, admirimi e lavdërimi. Shikim ky i cili mund të sjellë ndonjë dëm përsonit që është goditur ...

Read More »

Sa ka sheqer në ushqimin tonë?

Sa ka sheqer në ushqimin tonë? Në kohën moderne është shumë vështirë që të kemi një balancë të lëndëve ushqyese. Sheqeri është njëri nga ta që qelizate trupit kanë nevojë për të. Por konsumi i tepërt i tij na sjell shumë probleme përfshirë obezitetin, diabetin tip 2 dhe probleme me dhëmbët. Për ta kontrolluar nivelin e sheqerit duhet ta dijmë ...

Read More »