Shtatë lutjet e shkalleve te hytbes.

Selamun Alejkum Ve Rahmetullah Hytbja eshte foltorja e Pejgamberaneve dhe si e tille ka shenjteri. Duke e ditur fare mire kete fakt te paret tane “mesonjesit e medreseve” na mesuan qe ne cdo shkall te “hytbes” mos te shkeli kemba jone “mekatonjese” pa bere nje lutje “pastrimi”. lutje qe i kujtone “nefsit” mos te mashtrohet nga kjo pozit qe i ...

Read More »

Përfaqsuesi i OSBE-së Jeff Bieley vizizoi K.B.I Preshevë

Sot më datë 14.07.2015 përfaqsuesi i OSBE-së Jeff Bieley vizitoi këshillin e bashkësis Islame në Preshevë ku u prit nga myftiu i Preshevës m. Fikret ef. Limani dhe bashkpuntorët e tij. Temë e këtij takimi ishte se si tu u vihet në ndihmë refugjatëve që vinë nga lindja e që stacionojn në Preshevë ku pastaj për të vazhduar drejt Europës.

Read More »

Në fshatin Bushtran të komunës së Preshevës u mbajt mbrëmje Kur`anore

Më datë: 10.07.2015 në fshatin Bushtran të komunës së Preshevës u mbajt mbrëmje Kur`anore me lexues nga vendi dhe rajoni: hfz. Sabaatin Nuhiu, Adnan Elmazi dhe Zekirja Kurtishi. Po ashtu i ftuar në këtë mbrëmje ishte edhe prof. Jusuf Zimberi ( sekretar i Medreses së Shkupit) ku para namazit të teravis mbajti një ligjerat në lidhje me Ramazanon dhe natën ...

Read More »

Muftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret Limani mori pjesë në iftarin e organizuar nga ambasada e Turqis në Beograd

Ambasada e shtetit të Turqis në Beograd si çdo vitë edhe këtë vitë mbajti iftarin tradicional ku të ftuar ishin të gjithë krerët e shtetit të Serbis, të gjithë përfaqsuesit e shteteve në Serbi dhe përfaqsuesit e komuniteteve fetare në Serbi ku ndër ta ishte edhe myftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret Limani.

Read More »

E vërteta mbi numrin e rekateve të namazit të Taravisë

E vërteta mbi numrin e rekateve të namazit të Taravisë Shkroi: Shejh Muhammed H. Abasumer Redaktoi: Hamud Alim Përktheu: Mustafa Musliu Artikulli origjinal nga Deoband.org Në emër të Allahut, Mëshirusit të përgjithshëm, Mëshirëbërësit. Në kohën e fundit është në rritje numri i njerëzve injorantë dhe laik, të cilët të ndikuar nga një ideologji e caktuar, pretendojnë se namazin e taravisë ...

Read More »

Muftiu i Luginës m. Fikret Limani mori pjesë në iftarin me moton “Vëllazëria nuk njeh kufi”

Të hënën më 06.07.2015 në fshatin Tërnoc të komunës së Bujanocit u shtrua iftari nga Turqia “Karvani i Bereqetit”, nën moton “Vëllazëria nuk njeh kufi”, që bënë rrugtimin nëpër vendet e Ballkanit mori pjes edhe muftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret Limani.

Read More »

Ezani ikameti dhe bërja e dhikri pas faljes së namazit gjatë Ramazanit

Ezani ikameti dhe bërja e dhikri pas faljes së namazit gjatë Ramazanit – Ezani: Thirrja e ezanit bëhet në çdo kohë të namazit, ezani thirret në këtë mënyrë: All-llahu ekberull-llahu ekber All-llahu ekberull-llahu ekber Esh-hedu el-la ilahe il-lall-llahu Esh-hedu el-la ilahe il-lall-llah Esh-hedu en-ne Muhammeder Rasulull-llah Esh-hedu en-ne MuhammederRasulull-llah Hajje ales-salah Hajje ales-salah Hajje alel felah Hajje alel fellah All-llahu ...

Read More »

K.B.I Preshevë shpërndau ndihmat e dhuruara nga b. Islame e Turqis

Këshilli i Bashkësis Islame në Preshevë sotë më datë: 05.07.2015 bëri shpërndarjen e ndihmave për të varfurit dhe jetimët në komun të Preshevës të dhuruara nga Diyaneti Bashkësia Islame e Turqis. Lusim Zotin që ti shpërblej popullin e Turqis për ndihmën që ja bëjnë popullit Shqiptarë. Amin…

Read More »

SADAKATUL FITRI 2015

Read More »

Mzftiu i Preshevës m. Fikret Limani vizitoi Medresen e Hivzit në Gjakovë

Mzftiu i Preshevës m. Fikret Limani vizitoi Medresen e madhe të Hivzit në Gjakovë. Në këtë Medrese dalin çdo vitë gjenerata të reja të Hivzit të Kuranit. Myftiu u prit nga përfaqsuesit e kësaj Medreseje ku biseduan për një bashkpunim që në të ardhmen të gjithë ata që janë të interesuar që të mësoj Kuranin përmendësh nga Lugina e Preshevës ...

Read More »