Urime Viti i Ri Hixhri 1440

URIME VITI I RI HIXHRI 1440 Bashkësia Islame dhe medreseja e Luginës së Preshevës të gjithë besimtarëve myslimanë ua urojnë Vitin e Ri Hixhri 1440.

Read More »

Arritja e haxhinjve nga vendet e shenjta

Arritja e haxhinjve nga vendet e shenjta Haxhinjtë e komunës së Preshevës sot më datë 03.shtator.2018 rreth orës 20:00 arritën në aeroportin e Prishtinës, ku më pas me autobus të organizuar nga Bashkësia Islame e Preshevës do të arrijnë në Bujanoc dhe Preshevë.

Read More »

Njoftim

NJOFTIM Të dashur nxënës të shkollës sonë, ju njoftojmë se më 03.09.2018, e hënë, sikur gjithandej vendit tonë, edhe në Medresen e Luginës së Preshevës fillon viti i ri shkollor 2018/2019. Mësimi fillon nga ora 08:00, ndërsa nxënësit obligohen të paraqiten nga ora 07:50. Urojmë që ky vit i ri shkollor të na prijë mbarë, me shëndet dhe shumë suksese! ...

Read More »

Njoftim

Njoftim Medreseja e Luginës së Preshevës i njofton të gjithë nxënësit të cilët iu janë nënshtruar provimit pranues në afatin e parë po ashtu edhe në të dytin se të gjithë janë pranuar. Mësimi fillon të hënën më datë 03.09.2018 Urime dhe suksese.

Read More »

Njoftim

NJOFTIM Njoftohen familjarët e HAXHINJVE të Këshillit të Bashkësisë Islame në Preshevë se; Kthimi i haxhinjve është me 3 shtator 2018 ditën e hënë ora 19:30 në aeroportin e Prishtinës. Kurse arritja në Preshevë, bëhet në mënyrë të organizuar nga aeroporti e deri në Preshevë me autobus të KBI-së, diku rreth ora 23:30 te selia e KBI-së në Preshevë. ( ...

Read More »

Letër falënderimi

Letër falënderimi Të nderuar qytetarë të Luginës së Preshevës. Bashkësia Islame në Preshevë, me sukses dhe në kohë të paraparë sipas normave sheriatike, arriti të finalizojë prerjen e të gjithë kurbanave të tubuar nga qytetarët e Luginës së Preshevës. Unë, në emrin tim dhe në emër të stafit të Bashkësisë Islame të Preshevës i falënderoj të gjithë kontribuesit që na ...

Read More »

Urimi i myftiut Fikret ef. Limani me rastin e festës së Kurban Bajramit

Urimi i myftiut Fikret ef. Limani me rastin e festës së Kurban Bajramit

Read More »

Kurbani 2018

Të nderuar qytetarë të komunës së Preshevës, nesër dyert e Bashkësisë Islame janë të hapura nga ora 08:00 deri ora 20:00. #KURBANI_2018

Read More »

Haxhilerët e Preshevës arrijnë në Meke

Haxhilerët e Preshevës arrijnë në Meke Mbrëm në ora 23:40 haxhilerët e komunës së Preshevës dhe Bujanocit të cilët kanë udhutuar nën organizimin e muftinis së Luginës së Preshevës kan arritu shëndosh e mirë në qytetin e Mekës. Aty janë vendosur në hotel dhe pastaj për ty kryer obligimet e haxhit. Të gjithë haxhilerëve i dëshirojmë shëndet dhe haxh të ...

Read More »

Njoftim

Njoftim Njoftohen te gjithe se do te mbahet kursi 8 ditore ne lenden e Matematikes. Ne pergjithesi temat te cilat do te spjegohen jane temat e Matematika 1 : 1. Termet matematikore ( Teorema, perkufizimi, propozimi, …) 2. Funksionet 3. Limiti i funksioneve 4. Vazhdueshmeria e funksioneve 5. Derivati i funksioneve 6. Integrali i pacaktuar dhe vetit e tij 7. ...

Read More »