Sot u bë nisja e haxhnjve të parë nga komuna e Preshevës

Sot më datë: 02.shtator.2016 u bë nisja e haxhnjve të parë nga komuna e Preshevës Edhe këtë vitë sikur viteve tjera Myftinia e Luginës së Preshevës ka bërë organizimin e kryerjes së shtyllës së pest të fes Islame (Haxhin). Përgaditjet e duhara për kryerjen e këtij riti fetar ishin bërë paraprakisht nga kjo Myftini. Në këtë vitë haxhinjtë të cilët ...

Read More »

Në Medresen e Luginës së Preshevës filloi viti i ri shkollorë 2016/2017

Në Medresen e Luginës së Preshevës filloi viti i ri shkollorë 2016/2017 Më 01. shtator. 2016 në Medresen e Luginës së Preshevës filloi viti i ri shkollor 2016/2017. Përgatitjet për fillim e këtij viti shkollor ishin bërë paraprakisht nga stafi drejtues i këtij institucioni. Ky vitë është viti i tretë i hapjes së kësaj shkolle fetare-shkencore, ku edhe në këtë ...

Read More »

DITURIA OBLIGIM

DITURIA OBLIGIM Prof. Lulzim Hasani Të nderuar Më 1 shtator tek ne është dita e parë e fillimit të vitit të ri shkollorë. Qëllimi i parë dhe kryesor për të cilën fëmijët –nxënësit duhet të shkojnë në këtë institucion është kërkimi i diturisë. Kur të flasim për diturinë trajtojmë njërën ndër temat më të ëmbla prej të gjitha temave në ...

Read More »

NJOFTIM

Provimet e afatit të Gushtit Njoftim Drejtoria e medresesë së “m.l, së Preshevës” njofton nxënësit e saj me sa vijon: Njoftohen të gjithë nxënësit e shkollës sonë të cilët kan mbetur në riprovim për afatin e gushtit se riprovimet mbahen më: 23.08.2016. ora 10:00. Drejtoria e shkollës iu uron suksese të gjithë atyre që do të riprovohen me shpres se ...

Read More »

KURBANI 2016

KURBANI 2016

Read More »

K O N K U R S

K O N K U R S Konkurs për zgjedhjen e personelit arsimor për vitin shkollor 2016-2017 Në bazë të nenit 42 të Ligjit mbi Arsimin dhe zgjedhja e mësimëdhënësve , medreseja e Preshevës shpallë konkurs në këto lëndë: – Kimi, profesoreshë – Psikologji , profesoreshë – Matematikë, profesor/profesoreshë – Informatikë, profesoreshë. KUSHTET DHE DOKUMENTET E NEVOJSHME PËR KONKURRIM: Kandidatët ...

Read More »

K O N K U R S

K O N K U R S Në bazë të Nenit 52 dhe 53 Të statutit të SHMI “ Medreseja e Luginës së Preshevës”- Preshevë, si dhe në bazë të rregullores për pranimin e nxënësve si dhe në bazë të vendimit të këshillit edukativo-arsimor nga mbledhja e datës: 11.08.2016 drejtoria e SHMI “ Medreseja e Luginës së Preshevës”, shpall këtë:konkurs ...

Read More »

Provimi pranues në Medresen e Luginës së Preshevës për vitin shkollorë 2016/2017

Provimi pranues në Medresen e Luginës së Preshevës për vitin shkollorë 2016/2017. Në medresen e luginës së Preshevës u mbajt provimi pranues për vitin shkollor 2016/2017 për dy gjinit. Në këtë mendrese numri i nxënësve të interesuar është shumë i madhë. Për pos këti afati do të mbahet edhe afati i dytë ku për datën do të ju njoftoj me ...

Read More »

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani – Mesazh urimi për festën e Fitër Bajramit

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani – Mesazh urimi për festën e Fitër Bajramit

Read More »

Mulla Bejtullah ef. Veseli – Lexim Kurani

Mulla Bejtullah ef. Veseli – Lexim Kurani

Read More »