Njoftim

Njoftim Njoftohet stafi dhe nxënësit e medresesë së Luginës së Preshevës se pushimi i gjysëmvjetorit shtyhet edhe për një javë. Shkak i shtyerjes së pushimit është vendimi nga ministria e arsimit. Gjysëmvjetori i dytë në Medresen e Luginës së Preshevës fillon më datë: 25. Shkurtë. 2019. Njofton sektori për informim pranë medresesë së Preshevës. 15.02.2019. Preshevë.

Read More »

Telegram ngushllimi

Telegram ngushëllimi. Bashkësia Islame në Preshevë shpreh ngushëllimet më të sinqerta ndaj të gjitha familjeve të cilat humbëm antarët e tyre me rastin e aksidentit që ndodhi sot Shkup-Tetovë, dhe njëherit e lusim Allahun e madhëruar që mëshirën e Tij ta lëshon mbi besimtarët, të gjallë qofshin ata apo të vdekur. Kryetari i Bashkësisë Islame në Preshevë, Fikret ef.Limani

Read More »

MANIFESTIMI FETAR DRAMA “MJAFTË”

MANIFESTIMI FETAR DRAMA “MJAFTË” Sot më datë: 29.12.2018. në Sh.K. Bujnoc u mbajt manifestimi fetar ku u paraqit drama e titulluar “Mjftë” të organizuar nga Medreseja e Luginës së Preshevës. Manifestimi filloi në ora 12:30 me leximin e disa ajeteve Kur’anore të kënduara nga nxënësi Ensar Fejzullahu. Manifestimi u moderua nga nxënëset e medresesë Albina Ademi dhe Sadije Ibrahimi. Pjesë ...

Read More »

Dua hatme në xhamin e fsh. Raincë

Dua hatme në xhamin e fsh. Raincë Në xhamin “Mulla Sulejmani ” në Raincë, më 23.12.2018, në një ambient të ngrohtë, u mbajt manifestimi me rastin e përfundimit të duas te hatmes së gjeneratës së X të 32 vijuesve të mësimbesimit. Qe nga fillimi i punes si imam i kesaj xhamie Mulla Bejtullahi i mesoi Kur’anin mbi 300 nxenes. Në ...

Read More »

TAKVIMI 2019.

TAKVIMI 2019 Bashkësia Islame e Preshevës edhe kësaj here ka botuar takvimin për kohët e namazit për vitin 2019. Takvimin në fjalë mund ta gjeni në objektin e bashkësisë islame-medresesë dhe tek imamët të cilët janë në kuadër të bashkësisë islame të Preshevës. Çmimi është 1 € apo 120 dincopa. Njofton sektori për informim pranë bashkësisë islame dhe medresesë së ...

Read More »

“Hoxhallarët” sfiduesit e medresesë

“Hoxhallarët” sfiduesit e medresesë Ishte pyetur Muhammedi s.a.v.s. për gjendjen e një gruaje e cila falte namazin, agjëronte, ajo jepte edhe sadaka, por i shqetësonte fqinjët e sajë dhe bënte që ata të mos ndiheshin rehat prej sajë? Ai s.a.w.s. ishte përgjigjur se vendi i sajë do të jetë xhehenemi. Dhe kjo shumë e arsyeshme, ngase namazi, agjërimi dhe sadakaja ...

Read More »

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit Bashkësia islam dhe medreseja e Luginës së Preshevës të gjithë besimtarëve ua uron Natën e Mevludit, datëlindjen e Muhammedit s.a.v.s.

Read More »

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë”

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë” Sot më datë 03.11.2018, myftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit të autorit Shkëlzen Limani me titull “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë” Ky aktivitet u mbajt në sallën e kuvendit komunal të Preshevës në ...

Read More »

Koordinatori i medreses morri pjesë në seminarin mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike

Koordinatori i medreses morri pjesë në seminarin mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike Koordinatori i medresesë të Luginës së Preshevës prof. Mehmet Sahiti mori pjesë në seminarin mbi pedagogjin e koncikteve dhe aspektet e saj praktike të organizuar nga Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam dhe Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam, në bashkëpunim me Qendrën ...

Read More »

SHETITJA TEK PENDA E RAHOVICËS 2018

SHETITJA TEK PENDA E ROHOVICËS 2018 Medreseja e Luginës së Preshevës edhe këtë vit si viteve tjera, me stafin dhe me nxënësit e saj organizuan shetitjen tek penda e Rahovicës. Në këtë aktivitet nxënësit kaluan çashte të mrekullueshme me kreativitetin që zhvilluan ku për fat të mirë edhe kushtet atmosferike ishin të përshtatshme. Vlen të ceket se edhe në këtë ...

Read More »