BASHKËSIA ISLAME PRESHEVË MBAJTI MBLEDHJEN E RREGULLT TË SAJ

BASHKËSIA ISLAME PRESHEVË MBAJTI MBLEDHJEN E RREGULLT TË SAJ Të mërkurën, më datë 12.07.2017 Këshilli i m. të Bashkësisë islame në Presheve mbajti mbledhjrn e rregullt. Mbledhjen e kryesoi kryetari Myftiu m. Fikret ef. Limani. Rendi dites u zhvillua me këto pika : 1. Ramazani në vitin 2017, 2. Haxhi në vitin 2017, 3. Kurbani në vitin 2017, 4. Medreseja ...

Read More »

Në Medresen e Luginës së Preshevës u mbajtë provimi pranues për vitin shkollor 2017/2018. Më datë 05.07.2017. në ambientet e medresës së Luginës së Preshevës u mbajt provimi pranues për vitin e ri shkollor 2017/ 2018 për të dy gjinitë. Provimi kryesisht përbëbej nga pyetjet e literaturës së mësit fetar të shkollës fillore. Afati i dytë për provimin pranues do ...

Read More »

Përfaqësuesit e zyrës së OSCE-së vizituan Bashkësinë Islame në Preshevë

Përfaqësuesit e zyrës së OSCE-së vizituan Bashkësinë Islame në Preshevë Përfaqësuesit e zyrës së OSCE–së në Serbi me seli në Bujanoc, në krye me Giacomo Bosisio koordinator, vizituan Bashkësinë Islame në Preshevë ku u pritën nga myftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret ef. Limani dhe stafi i tij. Në këtë takim ata biseduan për shumë çështje por më të ...

Read More »

MYFTIU M FIKRET EF LIMANI MORRI PJESË NË DUAN E HATMES NË STACIONIN HEKURUDHOR

MYFTIU M FIKRET EF LIMANI MORRI PJESË NË DUAN E HATMES NË STACIONIN HEKURUDHOR Me rastin e përfundimit të leximit të Librit të Allahut xh.sh. Kur’anit Famëlartë nga gjashtë nxënësit e xhamisë së Stacionit Hekurudhor në Preshevë, u mbajtë Duaja e Hatmes. Në këtë ceremoni morri pjesë myftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret ef. Kryetar Limani ku në emërin ...

Read More »

Në fsh. Golemidoll u mbajt duaja e(Leximit të Kur’anit)

Në fsh. Golemidoll u mbajt duaja e(Leximit të Kur’anit) Më datë 30.06.2017. e premte (xhuma), në fshatin Golemidoll të komunës së Preshevës u mbajt duaja e Hatmes ( përfundimit të leximit të Kur’anit) nga 23 nxënësit dhe nxëneset e këtij fshati. Në këtë ceremoni morri pjesë përfaqësuesja e Bashkësisë Islame të Preshevës znj. Qefajete Hasani ku në emër të këtij ...

Read More »

Falja e Fitër Bajramit në Xhaminë e mesme në Rahovicës

Falja e Fitër Bajramit në Xhaminë e mesme në Rahovicës

Read More »

Nxënëse Liridona Nuhiu Çka pas Ramazanit

Nxënëse Liridona Nuhiu Çka pas Ramazanit

Read More »

Nxënësja Suhejla Tahiri Ilahi O Zot unë jam i varfur

Nxënësja Suhejla Tahiri Ilahi O Zot unë jam i varfur

Read More »

Prof. Ibrahim ef. Ahmedi, Nata e kadrit- arritja e nates se kadrit

Prof. Ibrahim ef. Ahmedi, Nata e kadrit- arritja e nates se kadrit

Read More »

Prof. Abdullah ef.Abdiu, Sadekatul – fitri

Prof. Abdullah ef.Abdiu, Sadekatul – fitri

Read More »