KRYEIMAMI

1

Mulla Abdulla Abdiu i lindur më: 10.11.1967 në fshatin Bukuroc komuna e Preshevës. Shkollën fillore kreu në shkollën fillore “Dituria” Corrotic. Ndërsa të mesmen në Medresen e mesme “Alaud-din” Prishtinë. Studimet i kreu në Fakultetin e Shkencave Islame në Bagdad dega Juripodencë Islame. Nga viti 2000 gjerë në vitin 2003 shërbeu si kryetar i KBI Preshevë. Nga viti 2003 deri në vitin 2014 profesor i lëndës fetare në gjimnazin Skenderbeu në Preshevë. Nga viti 2004 deri në vitin 2008 u zgjodhë antarë i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës. 2005-2014 bibliotekist honorar në KBI-në e Preshevës. Po ashtu edhe nga viti 2012 deri në vitin 2016 u zgjodhë antarë i Kryesisë së Bashkësië Islame të Kosovës. Prej vitit 2014 kryeimam në KBI-në e Preshevës dhe profesor i lëndës së Fik’hut në Medresen e Luginës së Preshevës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*