HISTORI ISLAME

Hixhreti – Histori që nuk përseritet

Hixhreti – Histori që nuk përseritet Shkruan: Mr.Sc. Zejni Mazllami, Tetovë Historia përseritet! Por, në çdo rregull ka përjashtim. Një personalitet dhe një ngjarje janë të papërseritshme; Muhammedi a.s dhe hixhreti. Të gjithë muslimanët e botës, pavarësisht dallimeve (racore, kombëtare, sektare) këto ditë përkujtojnë rrugëtimin më të ndritshëm, ngjarjen më madhështore të historisë së tyre, hixhretin e Muhamedit a.s nga ...

Read More »

Këta ishin kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane

Këta ishin kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane Shqiptarët qeverisën perandorinë osmane si kryeministra, për një periudhë kohore prej vjetësh në 500 vite sa qeverisi kjo perandori. Kryeministrat shqiptarë u dhanë osmanëve Anadollin, Konstandinopojën, Irakun, Jemenin, Egjiptin, Algjerinë, Libinë, Arabinë, Sirinë, Hungarinë, Krimenë, Kretën etj. Keta ishin 39 Vezirët/Kryeministrat shqiptarë të Perandorisë osmane, me prejardhje nga viset shqiptare të Ballkanit dhe ...

Read More »

Xhamitë më të njohura në botën islame

Xhamitë më të njohura në botën islame Xhamitë janë vende ku përmendet Zoti në mënyrë të vazhdueshme. Vend në të cilin besimtari vendoset përballë mëshirës së Krijuesit. Xhamia e lidh besimtarin me botën tjetër, mes fizikes dhe shpirtërores, një dritë që të udhëheq drejt botës së amshuar. Besimtari lidhjen me Krijuesin e tij mund ta vendosë kurdo në çdo kohë ...

Read More »