aktivitetet-BI

Kryetari i këshillit kombëtar viziton bashkësinë islame në Preshevë

Kryetari i këshillit kombëtar viziton bashkësinë islame në Preshevë Të mërkurën, më datë. 08.05.2019 kryetari i Bashkësisë Islame të Prshevës, m. Fikret ef. Limani me bashkëpunëtorêt e tij në selinë e kësaj Bashkësie Islame priti kryetatin e Këshillit kombëtar shqiptar, z. Ragmi Mustafën. Qëllimi i vizitës së zotëri Mustafës ishte përurimi me rastin e fillimit të muajit te bekuar të ...

Read More »

Urimi i muajit të Ramazanit nga kryetari i mexhlisit të bashkësisë islame në Preshevë m. Fikret ef. Limani.

Urimi i muajit të Ramazanit nga kryetari i mexhlisit të bashkësisë islame në Preshevë m. Fikret ef. Limani.

Read More »

Myftiu Fikret ef. Limani mori pjesën në akademin përkujtimore të mr. Qemajl Morinës

Myftiu Fikret ef. Limani miri pjesën në akademin përkujtimore të mr. Qemajl Morinës Myftiu i Luginës së Preshevës , Fikret ef. Limani bashkërisht me anëtarin e Bashkësisë Islame të Preshevës , Agron ef. Alimin sot prazantuan në Akademinë përkujtimore kushtuar rahmetliut , prof.mr Qemal ef. Morinës i cili para disa ditësh kaloi në Ahiret. Kjo akademi u organizua nën patronatin ...

Read More »

Myftiu Fikret ef. Limani merr pjesë në përvjetorin e pavarësisë së shtetit të Kuvajtit

Myftiu Fikret ef. Limani merr pjesë në përvjetorin e pavarësisë së shtetit të Kuvajtit Kryetari i Bashkësisë Islame të Preshevës , myftiu Fikret ef. Limani bashkërisht me arkëtatin e kësaj Bashkësie Islame , hfz. Hevzi ef. Nuhiun sot , ( E Premte ,dt. 22.02. 2019) prezantuan në shënimin e përvjetorit të Ditës së pavarësisë së shtetit mik të Kuvajtin. Kjo ...

Read More »

Telegram ngushllimi

Telegram ngushëllimi. Bashkësia Islame në Preshevë shpreh ngushëllimet më të sinqerta ndaj të gjitha familjeve të cilat humbëm antarët e tyre me rastin e aksidentit që ndodhi sot Shkup-Tetovë, dhe njëherit e lusim Allahun e madhëruar që mëshirën e Tij ta lëshon mbi besimtarët, të gjallë qofshin ata apo të vdekur. Kryetari i Bashkësisë Islame në Preshevë, Fikret ef.Limani

Read More »

Dua hatme në xhamin e fsh. Raincë

Dua hatme në xhamin e fsh. Raincë Në xhamin “Mulla Sulejmani ” në Raincë, më 23.12.2018, në një ambient të ngrohtë, u mbajt manifestimi me rastin e përfundimit të duas te hatmes së gjeneratës së X të 32 vijuesve të mësimbesimit. Qe nga fillimi i punes si imam i kesaj xhamie Mulla Bejtullahi i mesoi Kur’anin mbi 300 nxenes. Në ...

Read More »

TAKVIMI 2019.

TAKVIMI 2019 Bashkësia Islame e Preshevës edhe kësaj here ka botuar takvimin për kohët e namazit për vitin 2019. Takvimin në fjalë mund ta gjeni në objektin e bashkësisë islame-medresesë dhe tek imamët të cilët janë në kuadër të bashkësisë islame të Preshevës. Çmimi është 1 € apo 120 dincopa. Njofton sektori për informim pranë bashkësisë islame dhe medresesë së ...

Read More »

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit Bashkësia islam dhe medreseja e Luginës së Preshevës të gjithë besimtarëve ua uron Natën e Mevludit, datëlindjen e Muhammedit s.a.v.s.

Read More »

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë”

Myftiu i Luginës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë” Sot më datë 03.11.2018, myftiu i Luginës së Preshevës m. Fikret ef. Limani mori pjesë në promovimin e librit të autorit Shkëlzen Limani me titull “Monografia arsimi parashkollor në Preshevë” Ky aktivitet u mbajt në sallën e kuvendit komunal të Preshevës në ...

Read More »

Urime Viti i Ri Hixhri 1440

URIME VITI I RI HIXHRI 1440 Bashkësia Islame dhe medreseja e Luginës së Preshevës të gjithë besimtarëve myslimanë ua urojnë Vitin e Ri Hixhri 1440.

Read More »