AKTIVITETET

Njoftim

Njoftim

Read More »

Maturantët e medresesë së Luginës së Preshevës udhëtojnë në ekskurion për në Turqi.

Maturantët e medresesë së Luginës së Preshevës udhëtojnë në ekskurion për në Turqi.

Read More »

KOMUNIKATË

KOMUNIKATË Medreseja e Luginës së Preshevës lëshon këtë komunikatë për opinion Të nderuar qytetarë të Luginës së Preshevës! Pa dyshim se jeni dëshmitarë të disa akuzave dhe shpifjeve të cilat ditëve të fundit po adresohen në drejtim të Medresesë së Luginës së Preshevës dhe atë nga një individ skajshmërisht i papërgjegjëshëm dhe aspak serioz për misionin që ka ai si ...

Read More »

Medreseja e Luginës së Preshevës u vizitua nga një dashamirë i saj.

Medreseja e Luginës së Preshevës u vizitua nga një dashamirë i saj. Sot Medresen e Luginës së Preshevës e vizitoi një mikë i dashur i sajë, Haxhi Dauti i cili kishte udhëtuar pothuaj nga skaji tjetër i qytetit tonë në këmbë vetëm për të i vizituar nxënësit dhe stafin e Medreses sonë. Ku siq tha edhe vetë ai dëshirova që ...

Read More »

Reagim

Reagim Medreseja e Luginës së Preshevës reagon ndaj shpifjeve të Suad Shabanit dhe njofton opinionin e gjërë se akuzat e Suad Shabanit ndaj Medresesë së Luginës së Preshevës vërtetë janë të pabaza dhe konfliktuoze. Suad Shabani gjatë gjysëmvjetorit të parë të këtij viti shkollor 2018-2019 është bërë pjesë e kësaj vatre duke iu besuar lënda e Hadithit të vitit të ...

Read More »

Njoftim

Njoftim Njoftohet stafi dhe nxënësit e medresesë së Luginës së Preshevës se pushimi i gjysëmvjetorit shtyhet edhe për një javë. Shkak i shtyerjes së pushimit është vendimi nga ministria e arsimit. Gjysëmvjetori i dytë në Medresen e Luginës së Preshevës fillon më datë: 25. Shkurtë. 2019. Njofton sektori për informim pranë medresesë së Preshevës. 15.02.2019. Preshevë.

Read More »

MANIFESTIMI FETAR DRAMA “MJAFTË”

MANIFESTIMI FETAR DRAMA “MJAFTË” Sot më datë: 29.12.2018. në Sh.K. Bujnoc u mbajt manifestimi fetar ku u paraqit drama e titulluar “Mjftë” të organizuar nga Medreseja e Luginës së Preshevës. Manifestimi filloi në ora 12:30 me leximin e disa ajeteve Kur’anore të kënduara nga nxënësi Ensar Fejzullahu. Manifestimi u moderua nga nxënëset e medresesë Albina Ademi dhe Sadije Ibrahimi. Pjesë ...

Read More »

“Hoxhallarët” sfiduesit e medresesë

“Hoxhallarët” sfiduesit e medresesë Ishte pyetur Muhammedi s.a.v.s. për gjendjen e një gruaje e cila falte namazin, agjëronte, ajo jepte edhe sadaka, por i shqetësonte fqinjët e sajë dhe bënte që ata të mos ndiheshin rehat prej sajë? Ai s.a.w.s. ishte përgjigjur se vendi i sajë do të jetë xhehenemi. Dhe kjo shumë e arsyeshme, ngase namazi, agjërimi dhe sadakaja ...

Read More »

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit

Bashkësia islame dhe medreseja e Luginës ua uron Natën e Mevludit Bashkësia islam dhe medreseja e Luginës së Preshevës të gjithë besimtarëve ua uron Natën e Mevludit, datëlindjen e Muhammedit s.a.v.s.

Read More »

Koordinatori i medreses morri pjesë në seminarin mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike

Koordinatori i medreses morri pjesë në seminarin mbi pedagogjinë e konvikteve dhe aspektet e saj praktike Koordinatori i medresesë të Luginës së Preshevës prof. Mehmet Sahiti mori pjesë në seminarin mbi pedagogjin e koncikteve dhe aspektet e saj praktike të organizuar nga Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam dhe Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam, në bashkëpunim me Qendrën ...

Read More »